Despre noi

Scurt istoric

Vremurile de libertate aduse prin voia lui Dumnezeu în țara noastră de evenimentele din 1989 au creat condiții prielnice pentru ca dorința credincioșilor penticostali din Timişoara de a avea o biserică în cartierul Mehala să fie implinită.
Astfel în anul 1992 încep lucrarile lăcaşului de rugăciune, iar în 12 septembrie 1993 are loc la demisolul clădirii primul serviciu divin al Bisericii Penticostale Exodus, aşa cum s-a numit la momentul respectiv.
Lucrarea a început cu un grup de 24 de credincioşi, iar la sfârșitul anului 1994 biserica a crescut la 130 de membri. Conducerea bisericii a fost asigurată la început de următorii fraţi: Aurel Avram, Cusman Cionca, Partenie Cionca, Lucian Chiș, Nelu Filip și Dorel Rus.
În anul 1994 a fost ales ca pastor coordonator fratele Dorel Rus. Din echipa de slujitori ai bisericii au mai făcut parte de-a lungul timpului şi fraţii: Relu Babii, Vasile Vesa, Valer Brâncovan, Achim Coriolan și Marius Ban.
Cu ocazia dedicării lăcașului de rugăciune, conducerea bisericii a hotărât schimbarea denumirii bisericii, dându-i-se numele „Speranța” pentru a defini mai bine scopul și misiunea ei în această zonă a orașului.
A luat ființă ca să Îl glorifice pe Dumnezeu și să-L facă cunoscut altora și dacă la sfârșitul anului 2010 numărul credincioșilor aparținători se ridica la 591 membrii majori și 150 copii, nu putem decât să spunem cu recunoștință că până aici Domnul ne-a ajutat !

Viziune

Prin prezența noastră în spațiul spiritual al orașului Timișoara dorim să reprezentăm interesele Împărăției lui Dumnezeu pentru generația contemporană și să împlinim voia lui Dumnezeu, urmărind ca obiective principale :

1.Maturizarea spirituală a membrilor bisericii și instruirea lor pentru a se implica activ în slujirea divină.
2.Răspândirea Evangheliei în țară și în străinătate în scopul mântuirii celor pierduți, și înființarea de noi biserici locale.
3.Slujirea în dragoste și milă crestină pentru alinarea rănilor sociale ale oamenilor vizând în special orfanii ,văduvele, familiile nevoiaşe, deținuții din penitenciar, precum și alte categorii defavorizate.

Biserica Penticostală Speranța vrea să fie, așadar, un loc care oferă posibilitatea găsirii speranței pentru oamenii care se confruntă cu probleme dificile, pentru cei hărțuiți de frică, pentru cei care au falimentat , pentru cei care au trait experiențe zguduitoare și mai ales pentru cei fără Hristos.
În toate aceste situații, Biblia este mai mult decât suficientă ca să dea speranță. De aceea a scris apostolul Pavel: „ Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris spre mântuirea nostră pentru ca prin răbdarea și mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem SPERANȚĂ”. Rom 15:4.

Echipa de slujire

Dorel Rus
Pastor
Aurel Avram
Pastor
Daniel Chira
Diacon
Mihai Costea
Diacon
Ovidiu Tiprigan
Diacon